Spaghetti bolognaise

spaghettisaus

Benodigdheden

 • 1/2 kg onbewerkt gemengd gehakt
 • 4 dikke wortels in schijfjes gesneden
 • 2 grote uien fijn gesneden
 • 1 rode en 1 gele paprika
 • 2 teentjes look geperst
 • 1 courgette in blokjes
 • 500 gr gehakte tomaten in blik
 • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
 • 1 fles passata di pomodoro
 • 2 afgestreken lepels glutenvrije groentebouillon (Biofood)
 • 1 fles rode wijn (Syrah)
 • Geraspte kaas van Wilmersburger (gluten- en lactosevrij, vegan)

Verhit  een scheutje olijfolie in een kookpan en laat de groenten stoven. Pel de look, snij in grove stukken, plet tot pulp en voeg bij het mengsel. Schenk de rode wijn in de pot en roer tot de alcohol verdampt is. Voeg de tomatenstukjes uit blik, de passata en de bouillon toe. Kruid af met peper, zout en Provençaalse kruiden

Verhit een pan op een matig vuur met een scheut olijfolie. Doe het gehakt er in en verdeel het in onregelmatige stukken over de bodem. Laat het vlees rustig bakken op een matig vuur, tot het een goudbruin korstje krijgt. Roer het gehakt om tot er geen grove stukken meer inzitten. Voeg er het blikje geconcentreerd tomatenpuree bij. Laat het gehakt nu nog een paar minuten bakken, tot het gaar is. Giet de hele inhoud van de pan in de pot, zet het deksel op de pot en laat de saus 3 uur pruttelen.

Serveer met een lekkere glutenvrije pasta.

Smakelijk