Rode paprikasoep met balletjes

18338708_10155357644359758_467333447_o
Foto: Joko-kó Fotografie

Benodigdheden voor de soep:

 • 3 rode paprika’s
 • 2 rode uien
 • 1 wit van prei
 • 1 courgette geschild
 • 2 dikke wortels
 • Tomaten in blik (500gr)
 • 2 tl komijn

Benodigdheden voor de balletjes:

 • 1/2 kg onbewerkt gemengd gehakt
 • 2 eieren
 • 50 gr paneermeel (Schär)
 • 2 afgestreken el bouillon (Biofood)

Pel de uien en snij ze in grove stukken. Spoel de prei en schil de wortelen. Snij ze ook in grove stukken.

Verhit een scheut olijfolie in een soepketel op een matig vuur. Stoof de uien kort en voeg dan de andere groenten toe. Voeg de bouillon, de komijn en een snuifje peper toe en laat anderhalf uur pruttelen. Mix de soep.

Meng 1/2 kg gemengd onbewerkt gehakt in een mengschaal en voeg de eieren toe. Kruid met een snuifje peper en zout. Voeg het paneermeel toe. Meng tot een smeuïg mengsel. Rol de balletjes met een diameter van +/- anderhalve centimeter. Verhit een braadpan op een matig vuur. Doe er een scheut olijfolie in. Bak de balletjes tot ze een goudbruin korstje hebben. Voeg ze bij de hete soep.
Werk af met wat bieslook.