Creatieve, glutenvrije maaltijdsalade

Mijn vriend is geen saladeliefhebber. Hij steigert bij het antwoord van de ober die zegt dat de salade glutenvrij is. Alsof mensen met coeliakie alleen salade eten foetert hij dan. Sinds het verdict coeliakie gevallen is, probeer ik hem het genot van een lekkere salade bij te brengen. Dat is me vandaag gelukt.

De verscheidenheid aan ingrediënten zorgen ervoor dat deze salade niet alleen lekker maar ook enorm gezond is. Mensen met een lactose- of melkintolerantie kunnen de halloumi schrappen. Laat de tomaten er uit en hij is eveneens fructose-arm.

Ingrediënten per salade:

 • Kropsla in reepjes gesneden
 • Ruccula
 • Veldsla
 • 1 tl psylium vezels20217312_10155221650974667_633877607_n
 • 1 tl chia zaadjes
 • 1 el geroosterde pijnboompitjes
 • 1 el fijn gehakte bieslook
 • 1 el lijnzaadolie
 • 1 el koolzaadolie
 • 5 witte mini asperges
 • 5 groene mini asperges
 • 2 cm ramanas in blokjes gesneden
 • 5 schijfjes komkommer
 • 3 radijzen
 • 3 schijfjes tomaat
 • 4 blaadjes witloof
 • 1 opgelegde haring
 • 2 schelletjes Parma- of Serranoham in reepjes
 • 3 schijfjes halloumi

Bak de asperges krokant in een scheutje olijfolie. Doe hetzelfde met de parmaham en de halloumi. Dresseer ondertussen de salade. Kruid de tomaten af met bruchettakruiden en verse basilicum. Werk af met de pijnboompitten, zaden, peper, zout en oliën.

Een lekker alternatief voor mensen met intoleranties maar eigenlijk een aanrader voor iedereen die houdt van lekker eten.

Smakelijk!