Gluten- en melkvrije spinaziewafeltjes

38023129_10156214263829667_6343817226205790208_n

Sinds ik me verdiep in de wereld van de superfoods, verbaast het me telkens weer over hoe verzadigend gezonde voeding werkt. Het stilt niet enkel de honger, het is op de koop toe erg lekker en het werkt preventief tegen allerlei kwalen.

In het superfoodies e-book stuitte ik op dit eenvoudige en snelle recept voor spinaziewafeltjes. Ze zijn niet enkel gluten- en melkvrij, origineel en verassend smaakvol, ze zitten ook nog eens boordevol vitaminen en mineralen. In het recept zit een ei verwerkt. Ik vergat dit en kreeg net zo goed een heerlijk resultaat. Het kan dus ook vegan.

Ingrediënten voor 4 tot 5 wafeltjes:

  • 50g glutenvrij havermeel
  • 50g boekweitmeel
  • een flinke hand spinazie
  • 1ei
  •  ½ tl bakpoeder
  • 1 tl tahin
  • 175 ml plantaardige melk
  • 1 el chiazaden
  • 1 el olijfolie

Bereiding:

Blend of mix alles tot een egale massa. Je kan er zowel wafeltjes als pannenkoekjes van maken. Vet de pan of het wafelijzer in met kokosolie. Werk af met wat rauwe honing, rijststroop of ahornsiroop.

Tip: Als je wafeltjes wil bakken voor enkele dagen, kan je best een klontje roomboter of koolzaadolie in het deeg verwerken. Zo blijven ze lekker smeuïg. Om ze weer krokant te krijgen, kun je ze heel kort in de broodrooster stoppen.