Atelier ‘d Elena, de AMBACHTELIJKE online gluten- en lactosevrije bakker

Atelier ‘d Elena. Hoe het koppel Stéphane en Sylvie een mooi verhaal maakten van een onaangenaam begin. Sylvie leed al jaren aan een onverklaarbare huidaandoening. Na een lange zoektocht naar de juiste diagnose, kwam het verlossende antwoord: dermatitis herpetiformis, veroorzaakt door het eten van gluten.

Stéphane komt uit een bakkersfamilie en heeft een passie voor brood. Het koppel vond een huis in Thieu, een klein dorpje in Henegouwen. Hier maakten ze hun droom werkelijkheid. Stéphane bakt nu elke dag een ambachtelijk gamma van broden, brioches en glutenvrij gebak. Goedgekeurd door dochter Elena.

Wij testten alvast het assortiment uit en zijn laaiend enthousiast. Dit is het eerste glutenvrij brood wat niet eerst in de oven moet of getoast dient te worden om eetbaar te zijn. Het proeft als gewoon brood. Lekker, licht brood. De wafels zijn smeuïg en zacht, net zoals de muffins. Met de chocoladebrioche kun je bijvoorbeeld verloren brood maken, lekker als ontbijt of dessert. Bovendien zijn een heel aantal producten eveneens lactosevrij.

Het glutenvrije brood van l’Atelier d’Elena is vijf dagen houdbaar in zijn originele verpakking en zeven dagen in de groentelade van de koelkast. In de diepvries blijft het ruim een maand vers.

Wil je bijvoorbeeld op woensdag je brood ontvangen, bestel en betaal dan zondagavond. De levering wordt door de postbode bezorgd in heel België en Nederland. Je betaalt 4 euro verzendingskosten, tenzij je levering meer dan 20 euro bedraagt, dan is het gratis.

Het glutenvrije assortiment van Atelier ‘d Elena is een verademing als je de industriële variant gewend bent.

Aarzel niet, check hun website of volg hen op facebook en test het zelf uit.