Koken met intoleranties: 15 eenvoudige, lekkere gerechtjes

IMG_8820

Verras jij je vrienden of familie wel eens met een fotoalbum? Ik wel. Zelf ben ik verzot op foto’s. Die van mij staan op stick, computer en gsm. Toch ben ik pas tevreden wanneer ik ook de papieren versie in mijn bezit heb. Niets is zo plezant als een boek te kunnen vastpakken en erin te bladeren.

Uren en dagen ben ik in de weer: foto’s op de juiste plaats zetten, een achtergrondkleur zoeken en alles mooi omkaderen.

Zoals je weet blog ik al geruime tijd over alles wat met allergieën en intoleranties te maken heeft. Ondertussen heb ik ook al een mooie stapel recepten verzameld. Lekkere, makkelijke intolerantie vrije recepten voorzien van artistieke foto’s van joko-kó fotografie en Cristiaan Alers. Toen de vraag kwam van Linda van de Fotofabriek.nl om een kookboek te maken twijfelde ik niet. Handig zo’n afgedrukte versie in plaats van elke keer je recept van het internet te moeten plukken.

Een album maken met de software van de Fotofabriek.nl is makkelijk. Je kan de albumsoftware downloaden op je computer, zodat je ook offline aan je album kan werken en kan opslaan. Foto’s laad je rechtstreeks van je computer in je project. Je kan dan kiezen tussen een voorgestelde lay-out of zelf je template maken. Ik koos voor een minimalistische vormgeving met één of twee foto’s per pagina om het kookboek overzichtelijk te houden. Bovendien moest er ook nog een tekst bij.

Bij elke foto komt er een vermelding of de resolutie acceptabel is of niet. Soms moet je je foto verkleinen om de kwaliteit te verbeteren. Best neem je originele foto’s in plaats van de gedownloade internetversies. Daarmee krijg je het beste resultaat.

Mijn exemplaar heeft een A4 formaat in een staande hardcover en kost 22 euro. Het fijne aan de fotofabriek.nl is dat je van elk detail op de hoogte wordt gehouden. Zo krijg je op voorhand een digitaal voorbeeld van je album in je mailbox. Ideaal om de laatste aanpassingen te doen.

Het aangeleverde kookboek ziet er net zo kwalitatief uit als het voorbeeld doet uitschijnen. Zonder twijfel is dit het mooiste boek dat ik online al ontwikkelde. Ik popel  om aan mijn volgende project te beginnen.

IMG_8821

Wil je meer info over deze getalenteerde fotografen, kijk dan zeker eens op hun websites.

http://www.christiaanalers.com

http://www.joko-ko.com