Primaverasound, Poblenou

Primaverasound 2017, de allergenenvrije beleving

 Editie 2017 was een topper. Niet enkel de muzikale hoogtepunten zoals:

  • Broken Social Scene,
  • William Tyler,
  • The black Angels,
  • Kevin Morby
  • Thurston Moore,

ook het allergenenvrije aanbod was een verrassing.

2016 bood al rijstnoedels met kip en groenten, apart gebakken frieten en glutenvrij bier. Dit jaar deden ze een schepje bovenop. Vegan burgers met glutenvrij brood, falafelballetjes, brownies, tacos, nachos en paella. Gluten-, lactose,- eivrij, vegan én lekker.

We logeerden in Attica 21. In verhouding tot de omliggende hotels iets kleiner en wat minder opvallend, maar de service was top en het ontbijt voortreffelijk. Glutenvrije baguettes, verse groenten en vruchten, gluten- en lactosevrij beleg, verschillende eibereidingen, glutenvrije koekjes en cakes.

Over het algemeen vind je in Barcelona makkelijk restaurants die allergenenvrije opties aanbieden. Toch vonden we enkele uitschieters.
Bij Sagardi vindt je een uitgebreid aanbod aan pinxtos. Deze maken ze je à la minute op gluten- en lactosevrij brood. Het is niet de goedkoopste eetgelegenheid in de buurt, wel veruit de beste.

Bij Green Vita, een zelfservice restaurant eet je lekkere salades, humus, glutenvrije pasta’s en dagschotels met vis of kip. Als kers op de taart hebben ze verschillende die gluten- en lactosevrij zijn. Wij testten voor jullie alvast de muffins en de worteltaart. Beiden overheerlijk bevonden.

Het festival start pas om vier in de namiddag. Om op korte tijd veel te ontdekken, kun je een hop on hop off bus nemen. Vooral de groene route is een aanrader. Ze rijdt langs de kustlijn van Poblenou. Stap zeker eens uit aan de Rambla in deze buurt. Niet te vergelijken met de Rambla in het oude centrum, maar zeker zo gezellig. De rode lijn rijdt langs verschillende bezienswaardigheden in het centrum. Het is druk en neemt veel tijd in beslag. De blauwe lijn brengt je dan weer langs de Sagrada Familia en het Gaudi park. Must seen bezienswaardigheden.

 See you next year.