Restaurant Minerva – Antwerpen

 

Ken je dat gevoel? Je komt ergens binnen en wordt onmiddellijk naar een andere tijd gekatapulteerd. Als je Restaurant Minerva binnen wandelt, denk je in de teletijdmachine van Professor Barabas te zijn gesprongen. Je hebt je ogen even gesloten en nu zit je in een scène van the Loveboat.

Het personeel bestaat uit de oorspronkelijke bezetting die de aloude tradities in ere houdt. Met een vlekkeloos wit hemd, debardeur en witte handschoenen lopen ze zich de benen onder het lijf.

In het midden van de ruimte staat een houten tafel met een onberispelijk wit tafelkleed, zonder stoelen. Met een beetje geduld kom ik te weten dat het de verdeeltafel is. De gerechten komen uit de keuken, worden getoond aan de klant en nadien versneden op de tafel.

In Minerva kom je om écht verwend te worden. Je hoeft gewoon de benen onder de perfect gedekte tafel te zetten en je wordt op je wenken bediend. Bovendien is het eten voortreffelijk.

Als voorgerecht kies ik voor handgepelde garnalen. Ik waan me even aan het noordzeestrand. Ik ruik en proef de zee.

Mijn hoofdgerecht bestaat uit jonge duif met een aardappelgratin en gestoofde groenten. Om duim en vingers af te likken. Als dessert stort ik me op de onovertreffelijke dame blanche (letterlijke benaming op de menukaart). Zelf bereid roomijs met een smeuïge chocholadesaus. Mijn vriend die zowel geen gluten als lactose mag, kiest voor een bolletje citroensorbet met een geut gin erover. Heerlijk fris en je wordt er zat van.

Bij de koffie krijg je nog gebak, bavarois en zelf bereide chocola. Het is nog een extra dessert waardig, dus hou nog een plaatsje vrij.