Texel – De Koog

In Texel hoef je je niet druk te maken over uit eten gaan met een voedselintolerantie. Nederlanders weten over het algemeen veel over allergenen. Je kan met een gerust hart onvoorbereid naar daar.

Hotel Boschrand is één van de grotere hotels van het eiland. Eerder sober maar alle voorzieningen zijn er. Het ontbijt is basic maar goed. Glutenvrij brood en koekjes zijn aanwezig mits vermelding bij de balie. Het beleg wordt apart gesneden voor gluten intolerante gasten. Een plusje is de broodrooster voor glutenvrij brood.

De Tijd is een pannenkoekenhuis waar ze eveneens gluten- en lactosevrije pannenkoeken serveren. Bijna niet te onderscheiden van de gewone. Het decor straalt uit wat de naam vertelt. De muren zijn bezaait met klokken, de tafeltjes dateren uit een lang vervlogen tijd. Een nostalgisch gevoel overheerst.

In restaurant Topido zijn ze uiterst creatief met het bereiden van heerlijke allergenenvrije gerechten. Het voorgerecht wordt geserveerd met een knapperig warm zelf gebakken noten- en zadenbroodje. Room wordt vervangen door sojaroom en ook bij het dessert zijn meerdere allergenenvrije mogelijkheden. Indien je een zware intolerantie hebt, wordt er gevraagd om vroeg op de avond te arriveren om kruisbestuiving te voorkomen.

Moest je nog op zoek zijn naar een activiteit, bezoek dan zeker Ecomare. Hier worden jaarlijks jonge, zieke of gewonde zeehonden opgevangen. Ze worden na hun herstel weer in de Waddenzee uitgezet, tenzij ze te zwak zijn om te overleven in de natuur.