The Broth Bar Maastricht, lekkers voor gezonde darmen

Ongetwijfeld heb je gemerkt dat ik minder frequent blog. Dat wil echter niet zeggen dat ik ben gestopt met het zoeken naar lekkere, makkelijke en gezonde recepten. Net zo min ben ik gestopt met het zoeken naar leuke zorgeloze eetadresjes. De combinatie van een cursus voedingsconsulent, een perfecte aanvulling op de gezonde darmmaterie waar ik me de laatste jaren in heb verdiept, en een strak fietsschema houden me de laatste tijd zoet. Fietsen doe ik recreatief, maar toch met een bepaalde opbouw zodat we tegen het einde van de zomer moeiteloos honderdvijftig kilometer halen.

Laatst reden we naar Maastricht. Ik vind het zo’n gezellige stad. Net zoals altijd deed ik wat voorbereidend onderzoek. Zo kwamen we terecht in The Broth Bar. Het stoepbord doet je al glunderen. Alles 100% glutenvrij, wat betekent dat je niet hoeft te vragen wat wel of niet kan. Alles kan. Er zijn verschillende ontbijtopties, verse bouillons, salades met gefermenteerde groenten en kippenpaté, een biologisch stoofpotje of een suggestie van het bord. Doe er nog een glaasje waterkefir of kombucha bij en je goede darmbacteriën maken een vreugdedansje.

Ben je een zoetekauw? In de dessertentoog vind je wortelcake met kokosroom, dadelballetjes, brownies, frambozenbavarois met chocolade,… grotendeels vegan en op basis van chufa, een meel waarvan ik tot voor kort nooit had van gehoord. Chufa heeft een prebiotische werking, is rijk aan vezels en smaakt zoet. Ideaal voor gebak en taart. Bovendien wordt het dessert bereid zonder geraffineerde suiker. Ze gebruiken dadels, zoete aardappel of banaan als zoetmiddel.

Als kers op de taart kun je hier gezellig vertoeven op het binnenterras én zit er een inspirerend winkeltje aan vast.

The Broth Bar ligt in Wijck, het gezelligste gedeelte van Maastricht. Vergeet hier zeker niet te passeren als je een dagje shoppen plant.